All these things that I've done...

Här är drinkarna jag tror ni gillar bäst!


Cosmopolitan, Cape Codder
B-52, After 5, Slippery Nipple
Sex On The Beach
Screwdriver
Seabreeze,
Baybreeze
Tequila Sunrise
Pink Lemonade, Electric Lemonade
Black Russian, White Russian, Screaming Orgasm
Rosa Pantern
Pina Colada (har nån nånsin beställt den på statt?)
Long Beach Iced Tea, Long Island Iced Tea
Cuba Libre
Gin&Tonic
Vodka Russchian
Ragnar
Papparazzi, Razer
Vanilla Sky, P-2
Aloe vera
Lennart
Mojito, Strawberry Mojito
Margarita (orka!)
San Fransisco (den som ens försöker beställa den av mig får spö...)

 

Plugg, plugg plugg...

Var det nån mer som såg Henrik Shyffert igår på TV? Vet inte vad det hette, när det gick eller när det slutade men bra va det :) Idag blir det massa sol-lapande på balkongen och ikväll ska jag bara mysa med Ellinor så mycket jag kan!

You taste so good to me



Idag har jag bakat bullar med mamma!
Kanel, vanilj och kardemumma och mumma va det :)

Tänk vad ett extravarv kan göra!

Jag tror jag har rätt bra kontakt med mr Big upp there! ;))

What a feeling!

När jag skulle hämta Ronja tidigare idag fick jag en riktigt härlig lunch à la mormor Britta: hemmagjorda köttbullar, underbar sås, potatis och morötter samt heminlagd gurka! Mummmms.... Efter det blev det spåret, i vilket jag mötte en kille varv efter varv. Till slut tog han av sig tröjan för att visa sin klena men tappert nypumpade bringa. Ville väl att nån tjej skulle tappa andan där bland granar och tallar... Bra försök men det är inte där man raggar direkt!

Nu blir det Rising Stars med mamma. Några tjejer från min gamla dancecrew ska vara med och showa så det blir säkert toppen. Kom och tänka på hur nervös man var när det var dags för föreställning. Ungefär som när man är kär, fast with a hint of illamående. Trots denna underliga känsla saknar man det enorm mycket. Brukar faktiskt tänka att jag dansar när jag är ute och springer för att bli glad och peppad.
Vad tänker ni på när mjölksyran attackerar? :)

Pst....Kom till Statt på Lördag för då står nog Johanna i baren^^ !


if you need somebody

Idag har jag övningskört med mamma. Tycker det är hur mysigt som helst att åka omkring i bilen med lite smågodis och regnet öser ned mellan vindrutetorkarna. Passade på att stanna till för att plocka lite underbara liljekonvaljer vid vägkanten. Vem är inte bäst, om inte mamma, när man har lite knutar som man behöver hjälp med att räta ut. Frågan är om vi kom fram till nån lösning...men hoppas att det snart visar sig.


Fields of gold

Idag är jag en tänkare....


ORM!

Barkbanan. Solen bländade och stekte hett. Svetten nalkades och den ansträngande pulsen gjorde sig ideligen påmind.
Plötsligt!
Ronja hoppade till, som om det var ett vanligt agilityhinder att passera. Men icke! En orm, en riktigt stor sådan, njöt toxerande stilfullt mitt på grusvägen.
Adrenalinen exploderade ut i kroppen och med benen på ryggen var vi snabbare än någonsin i mål.



Hursa om det inte vore fysiskt taktiskt att placera ut en orm för att få upp det genomsnittliga tempot på banan?!
Ut o spring!!

It's written all over your face

Nu vet jag hur det känns om man skulle checka in på ett äldreoende för en weekend! Efter varje avslutat pass kände jag att jag bokstavligt talat behövde ta en dusch i 70 procentigt desinfektionsmedel för att någonsin känna mig som en människa igen. Under Lördag och Söndag spenderade jag totalt 22 timmar på stället och idag känns det verkligen i kroppen, sov till halv 11 och jag är ändå trött. Huvudsaken är att mina 7 små hjältar har haft det bra. Min lilla docka, jaaa man får ha en favorit, väger knappt 30 kg (!) trots att hon äter som en häst och race:ar runt med sin rullator som om det vore värsta formel 1, är verkligen den som förgyller tillvaron. Hennes osammanhängande babbel är bara charmigt medan man ibland har lust att hälla en skål med gröt över alla andra som tjatar värre än om de alla vore nervösa nyhetsankare för ekonominyheterna.
Nåväl, ska gå bort till mormor snart och hämta Ronja så hoppas jag vi springer bort all seghet i spåret sen. Jag hoppas även på att solen ger mig ny energi när den förhoppningsvis tittar fram i eftermiddag!


Det här drömmer jag om just nu!
XOXO

I wanna run and smash into you

Ägnar dagen åt att städa samt befria garderoben från stickade, varma och isolerande tjocktröjor för att få plats med luftiga, somriga favvokläder, Me like! För att göra det lite roligare låter jag Beyoncé sjunga lite för mig ;) Ångrar att jag inte gick på hennes koncert i Göteborg eller Stockholm...



Jag har tänkte lite och kommit fram till att det vore roligare om alla va på ett ställe! Ikke sant ni norrmän och Uppsalabor? ;P Kom hem nu så vi får hänga lite mer!!
Puzz

I don't care about a fairytale...

UNDERBAR helg i la Oslo =) Picknicka, tippa eurovision, se eurovision, festa, dansa, se Norges bidrag vinna, käka norges starkaste och äckligaste kebab, förundras över stort 17:e maj är för norrmännen, spela beachvolley, grilla, sova med Barilla, lipa på varenda taget kort, käka rocky road och glass, åka buss, låtsas att man kan sjunga i Singstar o.s.v. Sjukt bra helg med andra ord! Inga bilder tyvärr eftersom jag glömde kameran där borta :( Hoppas Erik tar med sig den imorn... Synd att jag inte fick träffa Sara mer bara men jag hoppas det blir en annan gång inom en snart framtid!


Alexander Rybak, killen som kan spela fiol och gå ned i brygga samtidigt!


Varför är inte vi svenskar lika patriotiska och egenkära som norrmännen??

Norge in my Heart <3

Spenatsoppa och ESC =)

Idag blev det inte en så bra mat-dag direkt. Ingen planering alls och helt plötsligt hade jag inte ätit på 11 timmar! Någonting snabbt behövdes göras, slog upp receptboken och hittade en underbart smarrig spenatsoppa. Nu tänker ni säkert, vem är korkad nog att göra spenatsoppa om man är så hungrig så man kolavippar? Ja, egentligen är det nog inte det första man tänker på när magen skriker men det är gott och det går förvånande fort!

500g hackad fryst spenat
1 gul lök
1 knippe fryst gräslök
8dl grönsaksbuljong
2msk vetemjöl
1dl matlagningsgrädde
1msk rapsolja
salt & peppar efter behag

Börja med att koka äggen. Finhacka löken och fräs tillsammans med spenaten i oljan. Tillsätt buljong och grädde och låt koka i 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten till önskad konsistens. Lägg i gräslöken och smaka av med salt & peppar. Servera med äggen!



Tips! Om du vill har en jämnare soppa kan den med fördel mixas. Vill du däremot göra den lite mer näringrik så kan man låta koka med röda linser eller varför inte servera med lite knaperstekt bacon om man inte tycker om ägg!

Min soppa blev tyvärr inte så god eftersom jag råkade ta hönsbuljong istället för grönsaksbuljong. Dessutom hade jag ingen gräslök men jaja, det slank ner ändå!
Glöm nu inte Eurovision Song Contest ikväll som Susanna, tur nog, påminde mig om  =)
OSLO i helgen, lääääängtar!
Puss*


Morning has broken

Inget jobb idag men i och med att jag står som tillgänglig i Bemanningen måste jag ändå vara beredd på att börja kl.7...



På återseende!

29:e maj!


Te däj min Buppisnutt <3


Skön låt!

 

So live your life!

Rita sitter i fotöljen bredvid balkongdörren och berättar entusiastiskt vilket fantastiskt liv hon har i sin ryggsäck, en ryggsäck som förövrigt ser ut att orsaka en snar sammandrabbning med närmsta underlag. Tyvärr dog hennes man alldeles för tidigt men tänk alla resor, romantiska överraskningar, barn och barnbarnen....för att inte tala om huset som de fick betalat av mannens företag. Och hur ser världen det ut idag? Bara hemskheter i tidningarna...rån, skadegörelse, rattfylleri, misshandel, var tog den gamla goda tiden vägen?

Hm...jaa, lilla Rita 96 år. Tror allt att det fanns våldsamma och oansvariga snorungar under hennes glansålder också men då hade hon nog annat att tänka på, sina man och barn till exempel. Lite lättare att grubbla över allt negativt nu när dagens höjdpunkt är ett Mariekex till eftermiddagskaffet.
Rakel rusar hem, fyra timmar för tidigt, med en frånvarande blick i ansiktet för att ta ett sista farväl av sin cancersjuka väninna. Jenny har ont i ryggen efter ett oundvikligt men olycksbådande lyft på en vårdtagare igår. Själv är jag gasig i magen och funderar på hur det ska gå den första kvällen när jag är själv med det här goa, skrynkliga men glada veterangäng.

Tur att vi är olika och att vi har lite olika grader av problem och grubbelkitt att lägga vår energi på. Hur skulle annars världen se ut om alla kände precis likadant samtidigt? Förmodligen lite gråare, lite futtigare...lite mindre värd att leva i.
(Alla namn är på hittade...såklart)
Sov gott nu alla underbara och tänk inte för mycket!


Shit pommes

Jag citerar:
-Rosi, vad är det för djur som står i hallen?
-Nee, men det är ju Johanna ser du väl!

(...hm, tror jag ska ha en annan frisyr imorgon.)


OBS! detta är helt oberoende av tidigare inlägg!!


Hihi... jag på morgonen?


RSS