2 0 1 0

Jag tänker inte analysera idag. Jag låter istället årets mest överskattade högtid vara, precis som den är, eller blir, rättare sagt. Ingen explosion, inga ufon, ingen tomte, inga paket. Bara ett klockslag. Och tydligen ska det ett klockslag till för att man ska samlas, vara fin, äta gott och fira. Fira att ett nytt år är här med en massa nya händelser och upplevelser. Ännu ett år av ditt liv. Jag tror att nyår är den enda gången på året som fenomenet "tid" uppskattas. Annars gör den sig mest påmind genom stress och åldrande. Så detta år ber jag er förstå att punktlighet är överskattat och skrynklor är bara vackra! =)
Gott Nytt År!!

Wrap my hole body up

Det vankas spaghetti och köttfärssås, soffan och packning av morgondagens badhus-ryggsäck. Åter igen är det miffo-trion Erica, Moa och lilla jag som ska gymma, simma, basta och avslutningsvis möta upp Elin på stan för en lunch. Blir trevlig värre! Är ledig imorgon så ska försöka gratta kusinen också. Bättre sent än aldrig.

From here to eternity

Jag är galet kär i det här halsbandet från Efva Attling som jag fick av älskling i julklapp =) "From Here To Eternity" heter det. Love!

Alias

Jag har ännu inte vaknat upp ur min paradis-dröm. Svävar fortfarande på rosa moln över vita stränder, cocostyngda palmer och hulahula-bastkjolar. Ändå ska jag snart pulsa iväg genom snön till jobbet. Kör ett kortispass till 4 idag så direkt efter ska jag svettas på gymmet med Erica. Idag ska jag fan orka 30. Klen ska bli stark hehe ;)

Almost to Japan

Idag slog jag nog rekord. Vi vaknade halv 3! (dig mamma ber jag hoppa över detta inläggs andra mening!!). Så nu sitter jag med grötskålen och tittar ut på mörkret och snön som faller. Att julen har varit vit i år är ett mirakel. Nu kan vi också säga till våra barnbarn att på mormors tid, då var jularna minsann vita. Till skillnad från då, i framtiden alltså, som vi förmodligen kommer behöva skyffla ökensand för att kunna ta oss fram med våra kameler när vi ska till jobbet. Nä, 2009, det var tider det!
I övrigt har jag haft en helt underbar jul. Dock ingen utgång, inte ens en snaps. Istället bokade vi flyg till LOS ANGELES 20 mars - 11 april! Och inte nog med det så tänker jag o Micke nog isolera oss på HAWAII i fem dygn =)
Jag tror jag drömmer.

L Ä N G T A <3

You'll be in my heart

Idag är jag glad! Träningsvärken efter gårdagens gym och bastu-kväll med Erica spirar skönt i kroppen :) Äter frukost och lyssnar på Tarzan Original Soundtrack. Haha man blir så glad, vill skutta omkring bland lianer och springa på savannen! Hur jag mår är en annan femma. Har gröt i halsen känns det som. Skulle inte förvåna mig om jag ligger sjuk nu när jag ska jobba. Ynk.
Idag ska jag förnya mitt körkortstillstånd, fika med Petra och Malin, träffa Erica och sen mysa med Älskling. Och imorgon. Då är det julafton!!*
Pst. för alla er som gillar Avatar, kika in på DEN HÄR bloggen. Sjukt duktig tjej!

 


Give a little bit

För det första:
Vår julgran luktar bäver!! Inte god, mysig, skogsarom utan snarare kiss och gamla sopor :S
För det andra:
I övermorgon är det julafton! =)
För det tredje:
Google har som julgåva skänkt 20 miljoner dollar till välgörenhet. Bland annat till HEAL Africa, Global Voices och Tzu Chi Foundation. En liten fegsumma tycker jag för det stora företaget men många bäckar små som man brukar säga. Och på tal om välgörenhet tycker jag H&Ms poliovaccin-kampanj är toppen. Mer sådant i jul!

Nu ska jag städa. Och då menar jag verkligen städa. Varenda liten dammpartikel ska vräkas. Diska, dammsuga, moppa, torka, damma, bädda rent, vädra etc. Sen. Sen är det dags att klä granen! Ikväll blir det hårdträning med Erica. Får se om vi får ihop något litet träningsschema som en härlig avslutning på 2009 och som underbar start på 2010 :)


Dress code

Nu när granen står inne i vardagsrummet på "upptining", alla klapparna är köpta, glöggen står på spisen och amaryllisen blommar så återstår en i-landsproblem nöt att knäcka. Vad ska man ha på sig på julafton/juldagen och nyårsafton?? Vad ska ni ha på er? Jag hoppas verkligen på några tips och idéer från er. På julafton känner jag för något riktigt mysigt som till exempel klänningen ovan från Modekungen. 700 är dock på tok för mycket för min USA-sparande budget. Det är väl nyåret man kan ringa in i en lite festligare sak. Tror jag klurar på detta mysterium framför Anna Ankas Jul på 3:an. Mer ihåligt broskhuvud får man leta efter, haha!!

December Song


Fjärde advent

Wow säger jag bara! Vet inte vad jag ska använda för ord för att beskriva filmen vi såg igår. Vacker är nog det mest rättvisa tror jag. Hursomhelst måste ni se den, om inte för handlingen så för upplevelsen! Jag vill också flyga och bo i ett gigantiskt träd i total frid med alla andra, där blommorna lyser och insekterna snurrar, Pandora here I come ;P Förstår ni att jag längtar till mars och USA? Åh bara lite va!! Jag hoppas julhelgerna går fort och att jag får jobba asset av mig under januari & februari för då känns det som att tiden rullar på snabbare.

Bjuder på en passande sång till mina blå Avatar-drömmar =)


True colours

Nyss hemkommen från en mysig dag inne i Örebro. Tidigare inlägg är glömt hehe så nu slår jag in dagens inköp till fina julkarameller. Snart ska jag färga håret på Micke, gaash hur nu det ska gå! Snyggt blir det nog i alla fall, utan tvekan. Ikväll ska vi se Avatar bio med Carl och Moa :) Mysig lördagkväll på er! Imorgon är det fjärde advent och snart julafton =)

Jingle bells


Uuuu vilken snygg julklapp jag hade klickat hem! På och av, fort ;)
Det känns toppen att endast köpa 4 julklappar i år och faktum är att jag bara skulle vilja ge bort saker utan att få något själv. Det känns så egoistiskt och bortskämt på något sätt. Plus att jag får lite ångest över hur vi västerlänningar konsumerar sönder jordens resurser medan miljontals barn svälter. Det är så patetiskt att man kan tro vi lever i ett Sims-spel där verkligen inte längre syns genom vår guldbelagda bubbla. Och ändå är jag och förmodligen du också, en varsin gubbe i spelet. Vi lever ju knappt våra liv IRL längre. Vi har våra bloggar, våra wow-figurer och facebook-images som talar om vilka vi är. Vi bygger upp en label för våran personlighet som om vi vore fabrikerade produkter. Gärna märkesprodukter, eller hur? Det är först på nyårsdagen vi vaknar upp och känner att vi verkligen lever. Ändå kommer 2010 avslutas på precis samma sätt som alla andra år, lika plastigt, lika överkonsumerat och naivt som vi fantiserat om när vi skördade våra Sims-trädgårdar och matade korna. Eller borde jag kalla det FarmVille? Konstigt nog bryr vi oss inte om våra riktiga kreaturer. IRL alltså. Men visst kan det vara bra att ha den världsvida webben ibland. Så att nyheterna om hur vi behandlar våra djur och vår jord kan ge oss en bitchslap i fejan någon gång då och då. Speciellt runt juletid så att vi får extra dåligt samvete över den griljerade skinkans tidigare livsöde.
Hm...tror jag tappa tråden lite. Just det! 4 julklappar var det....

Skänker en tanke av grön avund till sis som drar till Thailand ikväll över jul och nyår. Ha det så jävla gött! :)

World behind my walls

Sitter och äter lunch. Har varit på Riskettan-utbildning mellan 8-12 på förmiddagen. Föreläsaren var kanonbra och allt gick rätt in i bröstet, precis som det skulle. KÖR ALDRIG BIL PÅVERKAD OCH STOPPA ANDRA! Vissa bilder och filmer vi såg gjorde mig nästan illamående. Livet är så brutalt mycket mer skört än vi tror och en bråkdel av en sekund kan förändra allt. Dina drömmar, dina planer, ditt samvete, ditt liv, allt. Tänk på det ni människor med körkort. Ta ditt ansvar eller gå hem!

Från det ena till det andra så tänkte visa jag några kassa mobilbilder på mina underbara godingar. Älskar allihopa, fast på väldigt olika sätt ;P Från vänster: Mio, Mikael, Milton och Ronja. Klänningarna kostar 299:- och finns på H&M. Nu ska jag ut i vackra vintersolen och hämta ett hemligt paket, hiii :) och resterande del av garderoben. So long!
Klänning H&M 299kr Linns lilla Mio My Love!
Jennys lilla Milton Ronja Klänning H&M 299kr

Mindless

Imorgon är det en ny dag, en ny oskriven dag. Jag ska vakna i världens skönaste säng, bredvid världens mest underbara människa <3. Ett förmiddagspass på gymmet och i bassängen med Malin. Jag ska sjunka djupt in i mina sinnen och låtsas vara en ren och fin varelse. Glida tyngdlöst i vattnet, värmas och stanna där en stund. Sen ska jag gosa sönder mig med mitt kusinbarnbarn Milton :)
Nu en varm dusch & godnatt.

Here comes the flood

16 december. Usch vilken tråkig dag. Mörkt, rastlös, trött och ensam. Ska ge mig ut på en låååångpromenad med min Ipod. Bara en julklapp kvar i alla fall och lite finslipning på de jag redan inhandlat sen kan min julklappsansvariga del av hjärnan gå på semester i sisådär 11 månader igen.
Peace out.


Highway man

I förmiddags körde vi hem en garderob som vi fått adoptera från brorsans gamla lägenhet. Han har ju tagit ännu ett kliv närmre vuxenlivet nu när han och sambon Sofia har skaffat ett rött radhus med vita knutar i Granbergsdal. Inte många poäng kvar där inte innan de är vuxna for real utan återvändo, läskigt! Vill passa på att tacka Carl som lånade ut sina föräldrars bil så att vi skulle kunna få hem chabraket, sänks :) Oturligt nog fick Micke 500 :- böter för att han stod på gatan med sin bil i typ en kvart. Finns det verkligen inga p-vakter i hela världen med ett normalt fungerande hjärta?? Det är ju snart jul *§<%*# bieetches!!

Praying for the weekend

Har haft en helt underbar helg i Göteborg! Det blev mys med kära Erica och Moa där taco och massa godis satte sina spår hehe. Men efter allt skratt måste nog alla kalorier gått åt ändå ;P Kan fortfarande börja småfnissa åt vissa saker. Erica du är helt outstanding, love you! <3 Blev även stan för lite jul shopping och Liseberg. Knallade runt som på små moln och andades in julstämningen. Hittade även några julklappar där bland bodarna. Hur mysigt som helst!
Idag ligger ett tunt men vackert snölager över Karlskoga. Det gillar vi starkt! Idag ska jag även möta Malin på stan för ännu lite shopping. Malin gillar vi ännu starkare! Ses sen cuties =)

Lucky me

Pst. Du kan med fördel ha i ½ dl hackad sötmandel. Lovely! =)

ET phone home

Passar på att göra lite smyg-reklam för Nokia här över helgen! Är ändå i Göteborg lördag-söndag för att träffa mina älskade pärlor Mos & Krull. Mikael ska gå på In Flames och självklart ska vi också kolla in Lisebergs julmarknad. Kanske får se några lucior i storstaden, vem vet. Hoppas detta är ok med er, för jag vill så gärna ha en ny mobil. Jag har ju bara halva min kvar, haha sopiga Sony E!

Doesn't mean anything

Jag tror vi borde öppna restaurang här på Hotellgatan. Vi gjorde sjukt goda hamburgare igår. Det blev 5 stora burgare på 900g köttfärs! Megasize for sure. Idag är det mycket som står på schemat. Ska städa undan lite här sen ut och springa, ta svin-spruta, luncha med Petra, Kim, Linn och lilla Mio, plugga och sen ta kvällen. Ska bli hur kul som helst att se tjejerna och självklart lill-killen också. Han fyller snart ett år och redan charmar han alla!
Ha en härlig torsdag sötnosar! :)


Peace out

Jag behöver nog ro. Jag har ju lugn och ro om dagarna men det är lätt att bli stressad och känna sig dålig när man inte känner att man är på väg någonstans. Känns som att jag skulle behöva en liten paus i tiden. Stanna klockan en stund och bara vara. 21 är väl ingen ålder om man frågar en 50-åring men en fjärdedel av livet har ju passerat. Samtidigt är det svårt att vara på väg när man inte vet vart man ska eller vill. Jag vet vem jag vill dela vägen med. Det känns bra. Men ibland känner jag ångesten komma krypandes och det har jag aldrig känt förut. Tror det är en grej som kommer med åren. Ännu ett tecken på att benskörheten och dövheten närmar sig.
Jag måste nog sova. För många konstiga tankar.
Godnatt*

Not that bulletproof

Usch jag skulle gått efter min instinkt och tagit på mig löparskorna istället. Visst var det skönt att få väcka musklerna lite på gymmet men guuuuud!! Gamla äckliga gubbar som glor är ju verkligen patetiskt. Envisas med att alltid ta maskinen bredvid, gärna mitt emot om man kör en benövning och glor sönder. Jag vet att man inte borde bry sig men det tar verkligen all energi och fokusering ifrån en. Eftersom jag visste att denna äckliga mupp självklart intar bassängen efteråt så packade jag min väska och cyklade hem. Får blir simning på fredag, med sällskap, så kanske han får sig en smocka. Nu ska jag duscha, långt och länge.


Work it out

Varken Ronja eller Micke är hemma idag. Ska eventuellt försöka peppa iväg mig till badhuset för att styrketräna och simma. Egentligen kliar det i benen som vill ut och springa men körde kondition sent igår kväll så får hålla igen lite där så att jag inte blir förkyld. Sedan blir det plugg för hela slanten.
Fortsätt rösta på låtarna i tidigare inlägget! Finns några favoriter som kämpar om pallplatserna. Se till att det blir din favorit!!

Beat it

Lussebullen är varm och likaså kaffet. Känner energi, speed och vilja idag. Inte så mycket fokus och koncentration men det kanske kommer imorn. Tror det är min lilla blodförlust som gjort mig lite svag ett tag men känns som att det är på väg tillbaka! Skulle ha ätit järntabletter men de skickade på posten och tog ett tag så det kan också ha varit en orsak till min energisvacka.


Känner att vi måste ta tag i The Best Ever Hit List nu ju!! Det här dom bästa låtarna jag kunde komma på:

  • Cèline Dion _ My Heart Will Go On
  • Elvis _ Suspicious Minds
  • Green Day _ Basket Case
  • Journey _ Don't Stop Believin
  • Maria McKee _ Show Me Heaven
  • Meat Loaf _ I'd Do Anything For Love
  • Metallica _ Nothing Else Matters
  • Michael Jackson _ Man In The Mirror
  • Michael Jackson _ Thriller
  • Queen _ Who Wants To Live Forever
  • Whitney Houston _ I Will Always Love You


Nu får ni hjälpa mig. Rösta på vilken du tycker är BÄST genom att skriva en kommentar. Kom även gärna med egna förslag! =)

Take your time

Sitter och lyxar till det med risgrynsgröt, kanel och mjölk - mums! Jag tog sovmorgon idag. Micke väckte mig mitt i natten medan han själv drömde och det va inte försiktigt utan snarare jordbävningsliknande. Adrenalinet rusade speciellt eftersom jag blev jagad av vampyrer precis innan. Puh.


Idag lämnar M in sin ledighetsansökan för resan. Håller tummarna. Medeltemperaturen mars/april är 16-17.4 °C så det blir ju ingen solsemester direkt men då kan man ju lika gärna åka till Egypten. Vi ska ju hälsa på Sandra och Stoffa och de har lov då så jag har en känsla av att vi kommer ha fullt upp. =) Förutom att drömma mig bort till fjärran stater letar jag julklappar på nätet. Och det kan jag lova er, är också en typ av resa, djungelresa...

Come away with me

Nu myser jag ner i soffan framför kanal 9 och Runaway Bride. Äter min äggmacka och välkomnar kvällen med öppna armar. Usch va trött man blir när det är mörkt ute dygnet runt. Hög tid för snö nu eller vad säger ni?! =)
Trevlig kväll!

Mesh and lace

REA gillar vi! 10 resp. 5 pund för dessa fina under från Urban Outfitters.


Äter du gris i jul?


Tror ärligt jag ska bojkotta julskinkan i år, för mitt eget samvetes skull. Bönderna har sagt att om de ska ha råd att behandla grisarna på bästa möjliga sätt skulle kilopriset på julskinkan stiga till 400kr. Håller helt med om att priset borde höjas. Vem skulle inte betala mer om det garanterade att grisarna levt sitt korta liv på ett värdigt sätt? Det är ju en unik värdefull varelse som slaktas bara för att vi människor envisas med att det hör julen till. Tycker det är synd att det har blivit en sådan otäck massproduktion där grisarna inte längre ses som de djur de är utan som matvaror redan när de är små kultingar. Det borde ses som en ära att få äta en gris. En gris som man värderat högt och vårdat med omsorg. En fin delikatess och inte bara en slafs på limpan.




+


=





Skepp o hoj

Öppnade dörren till badrummet för att sätta tvättmaskinen på centrifugering innan promenaden. Hela golvet och en decimeter upp va fyllt med vatten!! Slangen från tvättmaskinen, som egentligen ska gå ner i duschbrunnen, hade kommit ut på golvet och tömt där istället. Bara att ta av sig ytterkläderna och börja ösa. Kunde seriöst inte hålla mig för skratt. Tänk om grannen under fått swimmingpool i badrummet han med! Fick backflash från när jag var liten och satt i ekan ute på sjön och fiskade med pappa. Då fick man ösa lite då och då. Inga fiskar i det här skitiga vattnet dock. Luktade Vanish och sköljmedel med äppelblomdoft. Jaja, nu kunde jag ju lika gärna passa på att skura golvet också. Skinande rent badrumsgolv och jag gör ett andra tappra försök att ta mig ut på promenad i regnet. Får se om jag lyckas den här gången.

Nature living

Sitter med kaffekoppen i handen och tittar ut genom köksfönstret. Har diskat, dammsugit, tvättat, plockat in alla mina kläder i byrån, vikt ihop tvätt, slängt gammal mat som legat i kylen och klockan är inte ens 11! Undrar vad man roar sig med om man är hemmafru 24-7 när det egentligen räcker med en förmiddag?...

Skulle vilja lägga min i den här vackra sängen av Shawn Lovell men en promenad i regnet står på tur.

Good morning Cheap Monday

Ännu en dag i paradiset. Man vaknar med blodsockret nere i fotknölarna och vill aldrig lämna sängen. Men hur skulle världen se ut om jag, Johanna Eriksson, uteblev från varadagslunket? Lite gråare, lite futtigare...




Uppe med tuppen idag för att möta mamma med Ronja. Ska vara barnvakt åt världens goaste lilla vilddjur idag. Så nu sitter jag här med ett glas mjölk och en salamimacka medan Sally stapplande försöker gå in sin pappas skor. Kommer ihåg när man var liten och det gick på TV: Grymt ju haha! =)
.
Idag är det måndag, en av årets sista måndagar. Våra liv består ju till en sjundedel av måndagar så jag tycker vi borde vara mer vana vid det här laget att den där ofrivilliga dagen kommer ändå, vare sig vi vill eller inte. Tycker faktiskt den är helt ok. Nystart, back in routine och en ny helg att se fram emot! Denna helg är jag LEDIG !! =D

Playtime

Precis hemkommen från en dag på jobbet med helt underbara arbetskamrater. Trots en hel del mindre behagliga inslag så kan en klar stund eller ett leende från de små trollen plötsligt få allt att bli glömt. Lilla vovven Frida livar självklart också upp stämningen med sin vickande svans och glada skutt. Alla äldreboenden borde faktiskt ha ett djur. En katt, hund, fisk, ja vad som helst, sprider en sådan genuin glädje och värme som vi människor oftast inte är i närheten av. Hursomhelst känner jag just nu att jag har världens bästa jobb! =) Och när man får en sådan känsla ska man verkligen ta vara på den. Annars är det lätt att allt blir vardagsslit som går på rutin. Aldrig att jag tänker spendera en tredjedel av mitt liv rullandes på rutin. Nej, glada miner och tankar på nuet är det absolut bästa.
Nu väntar jag på att M ska komma hem från gymmet så att vi kan äta middag och att jag kan spöa honom i Xbox! Mohahahaha ;D

2:a advent

Det blev en trött och seg kväll framför tv:n igår. Vi åt kyckling/ris/curry-gryta och såg Happy Gilmore och lite av Snatch innan vi bestämde oss för att kasta in handduken. Nu är i alla fall frukosten intagen och duschen väntar. Ska göra mig klar för att kolla in skyltsöndagen med mamma innan jag beger mig till jobbet. Thomas, mammas sambo, är ju i Indien så jag får hålla mamsen lite sällskap, vilket jag inte har något emot alls! =)
Vad ska ni göra idag?




Insomnia

Trött.

Soffan?

Ja! =)

Fields of gold

Jag drömde inte att jag dansade eller att Ronja låg bredvid. Istället drömde jag... jag kommer inte ihåg vad jag drömde längre, tusan! Konstigt det där att minnet plötsligt kan försvinna och då är det helt omöjligt att komma på. Oftast är det bara några knappa minuter efter att man just vaknat som drömmen finns kvar i huvudet och sen är allt puts väck! Förutom när man drömmer något riktigt känslofullt, då kan känslan finnas kvar i kroppen hela dagen. Ett mysterium som jag tror alltid kommer förbli ett mysterium. Människan kan inte få klarhet i allt. Allt är inte vetenskap. Vi måste få drömma lite också. Fantisera och bara vara luddigt abstrakta. Lite mer bomull helt enkelt.

Över till det påtagliga. Arbetshelgen har startat men jag börjar inte förrän halv 3 så kan gott chilla lite till. Vill inte gå ut. Ser lika grådaskigt ut som ett regnigt Tjernobyl. Kollade in H&Ms Sonia Rykiel kollektion. Verkligen ingenting fint alls. Säkert sköna material men rätt tantig design till överpriser. Bättre kan ni H&M!


Now off to the panters =)


Sweet dreams are made of this

 

Inatt drömmer jag att jag dansar och att Ronja-voffsan ligger bredvid och sussar.


The greatest love of all

Behöver jag säga något mer än ERIC just nu!? Shiiiit vilken röst den lilla kroppen har. Han är verkligen en värdig vinnare trots att Tove är en grym konkurent. Nog om Idol. Över till Putte! Biljetterna till Putte i Parken- festivalen 2010 är släppta. För knappa 500 riksdaler får man gå på festival 28-31 juli och tydligen bli ägare av ett litet campingkit med tält och sovsäck. Hm vi får väl slå upp ett litet tält här i vardagsummet och mysa lite i sovsäcken då. Onödigt att det ska ingå även om man inte ska campa tycker jag. Tänk på miljön herr Lagerstam!! Artisterna är ju inte släppta än så får se om det blir någon biljett köpt innan jul. Reduserat pris innan jul som ni vet. (Vilken underbar gratisreklam han får här på min stora blogg höhö)
Någon som tänkt gå på Putte 2010?




Är superseg efter eftermiddagens badhusträning. Micke följde med och körde några längder. Gymmet innan fick jag svettas igenom själv. Blev kycklingfilé och pasta med peppar/currysås till middag och glögg med lussebulle till efterrätt! Nu blir det film och sen sängen.

Godnatt och trevlig helg =)

Paranormal activity


Oj oj oj vad sent vi vaknade idag. Ska försöka pallra mig iväg till badhuset och träna lite. Får se om det blir lite strosande på stan efter det. Dags att hitta lite prylar till granen, främst glitter. Kulorna är redan kirrade. Ska försöka hitta rekvisitan till en gardin också som jag tänkte sy efter mammas ritning. Haha kommer bli intressant. Får nog bli något billigt tyg för att sy hör inte till min repertoar direkt. Ikväll blir det Idol och fredagsmys innan helgens jobb!


PS. min chef ringde nyss och undrade om jag kunde ta ett delat pass på julafton istället för det underbara 8-12pass som jag fått innan. Eftersom jag, min dumboll, ställt mig tillgänglig hela den dagen kunde jag inte säga nej. Jaja, blir mer pengar till resan. Får se det positiv: Vem har inte sett Kalle förut liksom?!... snyft*


GE MIG TIDERNAS BÄSTA LÅTAR!



Time after time

Bullarna är äntligen klara. Blev BAMSEBULLAR! Verkligen inte det jag trodde när degen låg där som en slapp ballong. Men men nu är det bulle av mig istället så många som jag mumsat i mig. Dessutom hade jag planerat att proppa dom med mandelmassa men det glömde jag visst bort. Något jag inte glömde bort var att äta upp halva mandelmassan. Jorå. Det kittlar också dödsskönt i kistan just nu =)








Tänker på mina kompisar och hur konstigt det kan bli om man inte är tillsammans med "rätt" person. Ibland tror man nog att vänskapen är densamma från båda hållen bara för att man själv känner en viss sak men hur kan man egentligen veta att det är ömsesidigt? Antar att det är som med kärleken, att man måste våga lita på varandra. Antar att livet har sin gång och det är väl först när man hamnar i klimakteriet som man förstått vilka som är ens kompisar. "Stigen till en väns hus måste användas annars växer den snart igen" läste jag i almenackan på jobbet häromdan. Det stämmer verkligen. Men med vissa speciella vänner växer stigen väldigt långsamt och när man besöker huset vet man direkt var man har varandra och man är lika välkommen oavsett hur lång tid det har gått sedan sist. Det på något sätt det som är trygghet!


Glöm inte skriva vilka låtar ni tycker är absolut BÄST!!

I'll do anything for love

Sitter och väntar på att min lussedeg ska jäsa klart. Den har legat och latat sig i en timme nu men det är först nu den har tagit sig i kragen och expanderar. Nåja, jag har ju hela dagen på mig så ta det lugnt degen. Man ska inte stressa i onödan vet du. Under tiden har jag hängt tvätt och gått promenad och postat lite brev med Ronja. I bakgrunden rullar min Best of all time-låtlista. Den är inte komplett ännu men gaaash så bra! =)




Vilken låt, genom tiderna, tycker ni är den absolut bästa?
Vore kul om jag kunde lägga upp en rangordnad hitlista här på bloggen. Så skriv nu vad ni tycker!!

Mr. Brightside

Jag var ute och gick lite på Rävåskullen idag innan frukost. Trots att det va kallt och magen kurrade passade jag på att gå förbi mammas jobb. På skolgården möter jag en liten krabat som tydligen kommer går långt här i livet.

-Vad heter du?
-Johanna.
-Jag heter Kevin. Jag är 7 år. Jag är stor och stark.
Jag kan sjunga och dansa.
Okey tänker jag och med de orden sagda springer sen Kevin iväg och leker igen.
Ungefär den inställningen skulle man ha när man är på en arbetsintervju.

-Hej! Jag heter Johanna. Jag är 21 år.
Jag är stor och stark. Jag kan möta kunder och sälja.

Å andra sidan hade han snor hängandes från näsan. Kallt äckligt snor. Det skulle nog inte se så bra ut. Jag traskar hemåt och försöker på det gamla hederliga sättet. Arbetsförmedlingen.se. Då kan jag i och för sig sitta och skriva storartade egenskaper om mig själv OCH ha snor rinnandes från näsan utan att dom ser.
Tack Kevin för dina stora ord.
Hopp & Lek!

Julklänning

Tunika från Kappahl, 399:-

Kanske är en potentiell julklänning. Måste nog provas först så att jag inte ser ut som gammelmormor ;)

*Godnatt*



Why don't you wrap yourself around me


Efter en hel helgs jobbande, en rätt jobbig måndagkväll och slutligen 5dl blod fattigare känner jag mig inte riktigt som en hel människa, än. Ibland, när man mår som bäst, omsluts man av ett litet säkerhetspaket av sunt förnuft och självkännedom som vid en eventuell attack utifrån gör att man går säker därifrån. Ibland är tyvärr inte det där säkerhetspaketet komplett eller ens befintligt alls. Tror egentligen inte det handlade om själva situationen i sig utan om en enda liten känsla som fick min hjärna att plocka fram en massa annat undangömt. Det blev för mycket på samma gång men som tur är bor det underbara människor på Selkroken som gör det hela mycket lättare. LOVE YOU!

Igår när jag lämnade blod fick jag föresten en liten goodie-bag! Personalen är så snälla där. En röd fin anteckningsbok med blanka sidor (som jag älskar!), ett gulligt tomtepar att sätta på hyllan eller ha i julgranen, en isskrapa, en fick-kalender och en stor karta järntabletter.
Vill du också ge blod? Ring 0586-66292

På tal om det fina vädret saknar jag min kamera. Den har levt snart ett år hos Erik. Har inte haft något behov av den men nu vill jag ut och ta fina kort. Måste framför allt ha den innan USA i februari.

RSS